groepen
nieuws
agenda

Maand archief

facebookTwitter

Musicus in de klas, schoolreis Avifauna, groep 1B

Vorige week donderdag kwam er een fluitiste van het Residentieorkest in de klas. Zij liet de kinderen horen en zien, hoe je op een dwarsfluit speelt en de kinderen maakten zelf muziek met stokjes!

Vandaag gingen de kleuters naar Avifauna, een hele reis met de bus! Eerst vonden sommige kinderen het spannend, maar al snel bleek het allemaal heel leuk te zijn en genoten we met zijn allen van het prachtige weer en de mooie omgeving. Wat zijn er veel bijzondere vogels…en we hebben ook nog halfaapjes (halve aapjes??) en een héél stille krokodil gezien….en een paar kinderen durfden de Lori’s te voeren. De speeltuin was natuurlijk feest en daar kregen we een ijsje. Er was een vogeldemonstratie, maar toen sommige groepjes te laat waren en het vanaf de overkant moesten bekijken, hadden zij daar hun eigen vogeldemonstratie. Er kwam een tamme parkiet op de juf zitten en we konden hem heel goed bekijken! Na een warme rit in de bus, waar bij een paar kinderen de ogen even dicht vielen, kwamen we aan bij school en was deze mooie belevenis voorbij! HIER staan de foto’s.

Sportdag kleuters, 12 juni 2019

Vandaag was het sportochtend bij de kleuters. Gisteren werd door de sportdagcommissie de knoop doorgehakt: Het wordt binnen sporten! Een goed besluit, want de regen kwam met bakken uit de hemel…de kleuters hadden er geen last van, zij hebben een geweldige ochtend gehad. Onder leiding van de leerlingen uit groep 8 gingen ze van het ene spel naar het andere, waar hulpouders/opa’s klaar stonden om uitleg te geven. Alles verliep vlot en de kleuters genoten, net als de leerlingen van de groepen 8! Mooi om te zien hoe de groten zich verantwoordelijk voelden voor de kleintjes en er alles aan deden om hen een leuke ochtend te bezorgen. Aan het eind van de ochtend bedankte juf Ilona iedereen en gingen de kinderen met een diploma en vaantje tevreden naar huis.

Via deze LINK kunnen jullie foto’s bekijken.

Bezoek aan boerderij Kakelhof

Op donderdag 23 mei brachten wij met de klas een bezoek aan stadsboerderij Kakelhof.

Het was een stralende en zonnige dag. De kinderen mochten hun fruit dus lekker buiten op eten voordat de les ging beginnen. De rondscharrelende kippen en het konijn lustten ook wel wat en kwamen nieuwsgierig bij ons kijken.

De boerin vertelde de kinderen dat zij het erg druk had op de boerderij en vroeg of zij haar met de klusjes wilden helpen. Dat vonden de kleuters een reuze goed idee!

In kleine groepjes gingen we uit een om dieren te voeren, de stal uit de mesten, cavia’s en geitjes te borstelen en om poep uit de wei te scheppen.

De boerin was heel blij met onze hulp. Het was een leuke en leerzame dag voor alle kinderen.

Aan alle ouders die hebben geholpen en een groepje hebben begeleid: reuze bedankt!

vrijdag 17 mei

Gisteravond was één groot feest: een aantal kinderen had een leuke act bedacht (van goocheltruc tot dansen tot zelf een liedje gemaakt) en daarna barstte de disco los. Wat kunnen de kinderen goed dansen zeg! Rond 12 uur was het dan toch écht bedtijd, en nee….. we gaan niet overlopen!! Het bleef nog lang onrustig…

Vanmorgen, na het ontbijt lag daar de mooie taak om de tassen weer in te pakken, en de kamers SCHOON / OPGERUIMD achter te laten. Voor de een een grotere taak dan voor de ander. We sloten het kamp af in het Mammoethuis, waar we de gemaakte materialen kregen en we met elkaar hebben besproken wat heel erg en wat iets minder leuk was.

Om 11.45 uur reden we weer richting school, alwaar de ouders klaarstonden om de jongens en meisjes weer te kunnen knuffelen.

Hierbij nog wat laatste foto’s, veel plezier ermee! ( de rest komt over de mail)

donderdag 16 mei

Voor vandaag stond een fietstocht van ruim 25 km door het Drentse landschap op het programma. In een lange slinger hebben we door Drenthe gefietst. We hebben een aantal dorpen in de omgeving bezocht. De lunch hebben we genuttigd op de Zandvlakte, ook hebben we een van de vele hunebedden bezocht. Een heel sportieve en vermoeiende dag dus. Nu zijn we ons aan het voorbereiden voor de bonte avond, waar een aantal kinderen voor een optreden zal zorgen en waar we daarna los zullen gaan tijdens de disco! Groot feest dus!!! Voor nu de foto’s van de dag, morgen nog een laatste verslag (als ik thuis niet meteen in slaap val…..)

Groep 1B naar de kinderboerderij

Vandaag bezochten we stadsboerderij “De Kakelhof”. Het zonnetje scheen, er waren geen zieke kinderen en we hadden er zin in….Zo beleefde groep 1B een leuke ochtend, waarin de kinderen van alles zagen, deden en leerden. In groepjes reden we naar de Mozartlaan, waar de begeleidende ouders en opa met de kinderen aan het werk gezet werden. Geiten borstelen, vegen, harken, dieren voeren en ……poep scheppen, we deden het allemaal! De boerin vertelde na afloop, dat ze nog nooit zo’n schone boerderij had gehad en iedereen kreeg een diploma! Tussen het werken door aten we ons hapje. Dat was nog lastig, want één brutale kip lustte ook wel wat en pikte een stuk brood af! De grote koe maakte veel indruk, zij had niet zo’n zin om geborsteld te worden en liet dit ook merken. Toen we weer terug waren op school hebben we getekend over de boerderij. Met een diploma, tekening en een hoofd vol indrukken ging iedereen naar huis….Bedankt lieve ouders en opa, dat jullie met ons mee gingen!

Foto’s, klik HIER.

woensdag 15 mei

Vandaag stond in het teken van de pre-historie. De kinderen konden uit verschillende workshops kiezen: vuursteen bewerken, bronsgieten, mode, leven als een jager, koken of manden vlechten. De eerste workshop was in de ochtend, de tweede in de middag. De avond werd afgesloten met een pre-historische maaltijd en het zingen van kampliedjes bij het vuur.  De foto’s spreken voor zich……

Dinsdag 14 mei

Na een kort nachtje (Oooo, is 5.45 uur te vroeg om op te staan?) is de groep vanochtend in vieren gesplitst. Groep 1 ging op de fiets naar de uitkijktoren, hier werd naar allerlei sporen gezocht (pootafdrukken, poep etc.) Groep 2 ging in de omgeving van het huis spoorzoeken. Groep 3 ging waterdieren bekijken (één iemand van heel dichtbij) en groep 4  ging veldbiologie doen (goed kijken naar de natuur en vragen stellen over wat je ziet, om zo je kennis te vergroten. ‘s  Middags hebben we de natuur een handje geholpen door het snoeien en zagen van bomen die het licht voor de bodemdieren weghouden. De dag hebben we afgesloten met het oplossen van de ‘moord’ die in het landhuis was gepleegd. Op naar dag 3 na een hopelijk wat langere nacht…..

maandag 13 mei

maandag 13 mei

Na een gezellige busrit, kwamen we om 11.45 uur aan in Wilhelminaoord. Hier hebben we nadat iedereen zijn bed heeft opgemaakt (waar is dit laken voor, juf???) een rondleiding gekregen op het terrein. Ook zijn we al sportief bezig geweest (voetbal, volleybal etc.) Net hebben we genoten van een heerlijk pastagerecht en nu zijn we ons klaar aan het maken voor het avondprogramma (een spannend verhaal in de vuurhut en daarna een bedbingo) Tot morgen!

groep 8 kamp – 2019

 

Van maandag 13-5 tot en met vrijdag 17-5 zullen we hier verslag doen van de kampactiviteiten.

Contact

contact

O.G. Heldringschool
IJsvogelplein 10
2566 VS Den Haag

T: 070 - 363 54 03
E: school@heldring.scoh.nl
B: NL38 ABNA 049.81.63.067

| Maakt onderdeel uit van SCOH onderwijs en peuterspeelzalen

Designed by HetSchoolvoorbeeld.nl.