groepen
nieuws
agenda

Maand archief

facebookTwitter

1b bezoekt het Mauritshuis

In de sneeuw met een grote bus “op reis” naar een museum….wat beleven we toch veel! Eerst op school als een echte schilder gewerkt met warme en koude kleuren en daarna naar het Mauritshuis. Heel jammer dat er zoveel kinderen ziek waren! We hebben schilderijen van Rembrandt (zelfportret), Johannes Vermeer (meisje met de parel) en Paulus Potter (de stier) bekeken en er veel over geleerd. Maurits de muis hielp ons hierbij. We mengden verf om oranje, groen en paars te maken en we maakten het schilderij van Paulus Potter na met losse onderdelen. Hierbij moest je goed kijken op welk plekje alles hoorde en dat ging supergoed! De kinderen letten heel goed op en kregen een compliment van de museumjuf, dat ze zoveel wisten. Wist U dat Rembrandt bijna 100 “selfies” heeft gemaakt?! HIER staan wat foto’s van deze leuke les van het cultuurmenu!

foto’s januari 2019

Hoera! De eerste kinderen zijn vijf jaar geworden….Lennox, Jesse en Lizzie zijn jarig geweest. Er komen ook nieuwe kinderen in de groep: Yara is er al, Elon en James komen vanaf volgende week bij ons in de groep en hebben al twee ochtendjes meegedaan. Welkom allemaal! HIER staan foto’s van activiteiten in het nieuwe jaar, de verjaardagen en het broodjes bakken van vandaag. Veel kijkplezier!

Kerstfeest groep 1B

Donderdag 20 december vierden we kerstfeest met de hele school. De kinderen kwamen in het donker naar school en zagen er prachtig uit! Wat was het mooi dat de kleuters het licht binnen brachten, een ontroerend moment. Ook het lied “In een stalletje”, door de groepen 1 en 2 gezongen klonk prachtig en veel oudere kinderen hoorde je zachtjes “aaaah” zeggen….Op vrijdag maakten we in de klas kerststukjes, heel gezellig met moeders (en Oma) die kwamen helpen. De stukjes werden zo mooi, dat juf Ada wel een kerststukjes-winkeltje wilde beginnen! En nu is het vakantie, lekker uitrusten van een gezellige maar drukke decembermaand. Alle ouders bedankt voor hun hulp, de lieve woorden en kerstattenties en tot volgend jaar! Klik HIER om foto’s te bekijken.

Kerst in groep 1a

Wat hebben we een sfeervolle en gezellige maand achter de rug. Tijdens ons kerstfeest hebben wij de mooiste liedjes gezongen, gespeeld in onze restauranthoek, de klas prachtig aangekleed met onze knutselwerkjes en veel prentenboeken gelezen over het kerstverhaal. Ook hebben we met elkaar genoten van een lekker kerstontbijtje.

De afsluiting was onze kerstviering in de gymzaal van de school waar wij met alle kleuters mooi hebben gezongen over het kindje in het stalletje. Ook hebben wij genoten van de optredens van de andere klassen.

Op de vrijdag voor de kerstvakantie hebben wij met de ouders prachtige kerststukjes gemaakt en daarna een heerlijke oliebol gegeten.

Wij wensen iedereen hele mooie feestdagen en een prettige vakantie.

Tot in het nieuwe jaar!

 

Bezoek Mauritshuis

Op woensdag 19 december gingen wij met groep 1a met de bus gezellig naar het prachtige Mauritshuis voor een museumles. Daar aangekomen maakten wij kennis met de grappige en drukke Maurits Muis, de muis die in het museum woont. Samen met hem keken wij naar prachtige schilderijen en hielpen hem met allerlei opdrachten. Zo maakten wij op een speelse manier kennis met schilderijen van Rembrandt, keken we naar Het meisje met de parel en maakten wij De stier van Paulus Potter na.

1B Sinterklaasfeest 2018

Vol verwachting klopte ons hart….zou Sinterklaas écht met de helikopter komen en zou het lukken om veilig te landen tussen al die kinderen??? We zongen, we speurden de lucht af, we hoorden de helikopter en toen….kwam Sinterklaas lopend aan, zijn baard vol takjes en bladeren en met een parachute op zijn rug! Gelukkig liep alles goed af en kon het feest beginnen! Hoe dat ging, kunnen jullie HIER zien op de foto’s. Dank U Sinterklaas en Pieten, voor deze leuke dag en de mooie cadeautjes. Graag tot volgend jaar!

groep 1B, oktober en november

In groep 1B is de afgelopen weken hard gewerkt over het thema herfst! Veel herfstwerkjes zijn al mee naar huis, want over een paar nachtjes dan……! We tellen de dagen af tot zaterdag! Vanmorgen was er maandviering, verzorgd door groep 2B. De kinderen keken hun ogen uit en deden zelf ook goed mee. Onze groep groeit rustig verder, Romy, Linde, Hope en Taylor zijn er bij gekomen. We hopen dat ze het leuk hebben bij ons. HIER staan foto’s van de laatste tijd, veel kijkplezier!

drama in groep 1B

Op donderdagmiddag krijgt groep 1B dramales van juf Marianne. Vorige week speelden ze het verhaal van het lelijke jonge eendje, deze week stond het boek “kleine walvis” centraal. De kinderen leren in deze lessen op speelse manier gevoelens uit te beelden en hebben daarbij veel plezier. Vandaag maakten we in het lokaal van de naschoolse opvang appelmoes en iedereen hielp mee: Noud wist hoe het moest, snijden, koken, roeren en zeven, kaneel erbij en……smullen maar! Foto’s staan HIER.

2018 Schoolreis groep 1B

Vandaag vertrokken drie bussen vol opgewonden kleuters richting Rotterdam…eindelijk was het zover: we gingen op schoolreis naar Plaswijck. De foto’s spreken voor zich, HIER is te zien hoe de kinderen, hulpouders en juffen hebben genoten!

Sportdag kleuters

Vandaag was het sportdag voor de kleuters. In en om de school was een spellencircuit uitgezet, waar ouders klaar stonden om een spel te begeleiden. De leerlingen van beide groepen 8 haalden de kleuters op en gingen met hun groepje de verschillende spelletjes langs. Het was hartverwarmend om te zien hoe de grote kinderen met de kleintjes omgingen. In de pauze kregen alle kinderen een gezonde traktatie en een flesje water aangeboden, waarna ze weer energie hadden om het circuit te vervolgen. Aan het eind van de ochtend kregen de kleuters een vaantje en diploma en kon iedereen met een tevreden gevoel naar huis. Complimenten voor en dank aan de organisatie, de hulpouders en al die lieve, zorgzame en enthousiaste leerlingen van groep 8! HIER staan foto’s van deze dag.

Contact

contact

O.G. Heldringschool
IJsvogelplein 10
2566 VS Den Haag

T: 070 - 363 54 03
E: school@heldring.scoh.nl
B: NL38 ABNA 049.81.63.067

| Maakt onderdeel uit van SCOH onderwijs en peuterspeelzalen

Designed by HetSchoolvoorbeeld.nl.