groepen
nieuws
agenda

Maand archief

facebookTwitter

Zomervakantie

Vandaag, vrijdag 19 juli, was de laatste schooldag van dit mooie schooljaar.

Wat hebben we het fijn gehad met deze leuke en lieve groep.

Na de grote schoonmaak van de afgelopen weken hebben vandaag we nog fijn kunnen spelen, tekenen, stoelendans gedaan en buiten gespeeld. Om kwart voor 12 telden we met de hele school af van 10 tot 0 en toen was de zomervakantie begonnen! Alle kinderen bliezen mooie bellen om dit te vieren.

Wij wensen iedereen een hele fijne zomervakantie toe! Hopelijk met net zulke mooie stranddagen als op de afbeelding hierboven.

Hartelijke groeten,

juf Ragonda en juf Vera

Laatste schooldag groep 1B

Lieve kinderen en ouders van groep 1B,

Vanmorgen was de laatste ochtend in deze groep en hebben we met de hele school buiten afgeteld naar de vakantie. We bliezen het jaar uit met bellenblaas, een vrolijk gezicht al die juichende kinderen! Ook een moment om stil te staan bij het afgelopen jaar. We hebben samen veel gedeeld, gelachen, soms gehuild, geleerd, gedaan en gezien. Wij vonden het een gezellig jaar, waarin de kinderen groeiden van schuchtere peuters naar kleuters die al veel kunnen en durven. Sommige kinderen gaan naar groep 2, anderen blijven in groep 1. Dit is bij de juffen hetzelfde, volgend jaar werken we allebei in een andere groep met een nieuwe duo-collega. We willen alle ouders bedanken voor het vertrouwen (je geeft het kostbaarste wat je hebt uit handen….), de hulp bij allerlei activiteiten en de groepsouders in het bijzonder voor het regelen van die hulp. Tenslotte alle kinderen bedankt voor de gezelligheid, jullie vele tekeningen, de grapjes, de hulp bij het opruimen, jullie lieve knuffels en al die andere dingen, die ons werk zo leuk maken. We werden vanochtend overladen met wensen, bedankjes, tekeningen, knutsels en cadeautjes, het is te gek en we zijn er stil van. Voor jullie allemaal een mooie zomer gewenst, een fijne vakantie en tot ziens in het nieuwe schooljaar! En natuurlijk….HIER staan foto’s en filmpjes. Hartelijke groeten, Juf Ada en juf Wil.

Groep 3 leest voor….

Een paar weken geleden hebben de kinderen van groep 3 aan de kleuters voorgelezen en dat konden zij al heel goed! Wat hebben ze veel geleerd in het afgelopen jaar! HIER staan foto’s….

Feestjes….

Er waren de afgelopen weken veel jarigen in onze groep. Veel kinderen zijn 5 jaar geworden en dat vierden we….Kijk HIER maar! Ook werden we nog een keer verrast door de kinderen van groep 3 van juf Inge, zij kwamen ons voorlezen en dat konden ze al héél goed! Foto’s staan HIER.

Musicus in de klas, schoolreis Avifauna, groep 1B

Vorige week donderdag kwam er een fluitiste van het Residentieorkest in de klas. Zij liet de kinderen horen en zien, hoe je op een dwarsfluit speelt en de kinderen maakten zelf muziek met stokjes!

Vandaag gingen de kleuters naar Avifauna, een hele reis met de bus! Eerst vonden sommige kinderen het spannend, maar al snel bleek het allemaal heel leuk te zijn en genoten we met zijn allen van het prachtige weer en de mooie omgeving. Wat zijn er veel bijzondere vogels…en we hebben ook nog halfaapjes (halve aapjes??) en een héél stille krokodil gezien….en een paar kinderen durfden de Lori’s te voeren. De speeltuin was natuurlijk feest en daar kregen we een ijsje. Er was een vogeldemonstratie, maar toen sommige groepjes te laat waren en het vanaf de overkant moesten bekijken, hadden zij daar hun eigen vogeldemonstratie. Er kwam een tamme parkiet op de juf zitten en we konden hem heel goed bekijken! Na een warme rit in de bus, waar bij een paar kinderen de ogen even dicht vielen, kwamen we aan bij school en was deze mooie belevenis voorbij! HIER staan de foto’s.

Sportdag kleuters, 12 juni 2019

Vandaag was het sportochtend bij de kleuters. Gisteren werd door de sportdagcommissie de knoop doorgehakt: Het wordt binnen sporten! Een goed besluit, want de regen kwam met bakken uit de hemel…de kleuters hadden er geen last van, zij hebben een geweldige ochtend gehad. Onder leiding van de leerlingen uit groep 8 gingen ze van het ene spel naar het andere, waar hulpouders/opa’s klaar stonden om uitleg te geven. Alles verliep vlot en de kleuters genoten, net als de leerlingen van de groepen 8! Mooi om te zien hoe de groten zich verantwoordelijk voelden voor de kleintjes en er alles aan deden om hen een leuke ochtend te bezorgen. Aan het eind van de ochtend bedankte juf Ilona iedereen en gingen de kinderen met een diploma en vaantje tevreden naar huis.

Via deze LINK kunnen jullie foto’s bekijken.

Bezoek aan boerderij Kakelhof

Op donderdag 23 mei brachten wij met de klas een bezoek aan stadsboerderij Kakelhof.

Het was een stralende en zonnige dag. De kinderen mochten hun fruit dus lekker buiten op eten voordat de les ging beginnen. De rondscharrelende kippen en het konijn lustten ook wel wat en kwamen nieuwsgierig bij ons kijken.

De boerin vertelde de kinderen dat zij het erg druk had op de boerderij en vroeg of zij haar met de klusjes wilden helpen. Dat vonden de kleuters een reuze goed idee!

In kleine groepjes gingen we uit een om dieren te voeren, de stal uit de mesten, cavia’s en geitjes te borstelen en om poep uit de wei te scheppen.

De boerin was heel blij met onze hulp. Het was een leuke en leerzame dag voor alle kinderen.

Aan alle ouders die hebben geholpen en een groepje hebben begeleid: reuze bedankt!

vrijdag 17 mei

Gisteravond was één groot feest: een aantal kinderen had een leuke act bedacht (van goocheltruc tot dansen tot zelf een liedje gemaakt) en daarna barstte de disco los. Wat kunnen de kinderen goed dansen zeg! Rond 12 uur was het dan toch écht bedtijd, en nee….. we gaan niet overlopen!! Het bleef nog lang onrustig…

Vanmorgen, na het ontbijt lag daar de mooie taak om de tassen weer in te pakken, en de kamers SCHOON / OPGERUIMD achter te laten. Voor de een een grotere taak dan voor de ander. We sloten het kamp af in het Mammoethuis, waar we de gemaakte materialen kregen en we met elkaar hebben besproken wat heel erg en wat iets minder leuk was.

Om 11.45 uur reden we weer richting school, alwaar de ouders klaarstonden om de jongens en meisjes weer te kunnen knuffelen.

Hierbij nog wat laatste foto’s, veel plezier ermee! ( de rest komt over de mail)

donderdag 16 mei

Voor vandaag stond een fietstocht van ruim 25 km door het Drentse landschap op het programma. In een lange slinger hebben we door Drenthe gefietst. We hebben een aantal dorpen in de omgeving bezocht. De lunch hebben we genuttigd op de Zandvlakte, ook hebben we een van de vele hunebedden bezocht. Een heel sportieve en vermoeiende dag dus. Nu zijn we ons aan het voorbereiden voor de bonte avond, waar een aantal kinderen voor een optreden zal zorgen en waar we daarna los zullen gaan tijdens de disco! Groot feest dus!!! Voor nu de foto’s van de dag, morgen nog een laatste verslag (als ik thuis niet meteen in slaap val…..)

Groep 1B naar de kinderboerderij

Vandaag bezochten we stadsboerderij “De Kakelhof”. Het zonnetje scheen, er waren geen zieke kinderen en we hadden er zin in….Zo beleefde groep 1B een leuke ochtend, waarin de kinderen van alles zagen, deden en leerden. In groepjes reden we naar de Mozartlaan, waar de begeleidende ouders en opa met de kinderen aan het werk gezet werden. Geiten borstelen, vegen, harken, dieren voeren en ……poep scheppen, we deden het allemaal! De boerin vertelde na afloop, dat ze nog nooit zo’n schone boerderij had gehad en iedereen kreeg een diploma! Tussen het werken door aten we ons hapje. Dat was nog lastig, want één brutale kip lustte ook wel wat en pikte een stuk brood af! De grote koe maakte veel indruk, zij had niet zo’n zin om geborsteld te worden en liet dit ook merken. Toen we weer terug waren op school hebben we getekend over de boerderij. Met een diploma, tekening en een hoofd vol indrukken ging iedereen naar huis….Bedankt lieve ouders en opa, dat jullie met ons mee gingen!

Foto’s, klik HIER.

Contact

contact

O.G. Heldringschool
IJsvogelplein 10
2566 VS Den Haag

T: 070 - 363 54 03
E: ahogervorst@scoh.nl
B: NL38 ABNA 049.81.63.067

| Maakt onderdeel uit van SCOH onderwijs en peuterspeelzalen

Designed by HetSchoolvoorbeeld.nl.