groepen
nieuws
agenda

Maand archief

facebookTwitter

vrijdag 17 mei

Gisteravond was één groot feest: een aantal kinderen had een leuke act bedacht (van goocheltruc tot dansen tot zelf een liedje gemaakt) en daarna barstte de disco los. Wat kunnen de kinderen goed dansen zeg! Rond 12 uur was het dan toch écht bedtijd, en nee….. we gaan niet overlopen!! Het bleef nog lang onrustig…

Vanmorgen, na het ontbijt lag daar de mooie taak om de tassen weer in te pakken, en de kamers SCHOON / OPGERUIMD achter te laten. Voor de een een grotere taak dan voor de ander. We sloten het kamp af in het Mammoethuis, waar we de gemaakte materialen kregen en we met elkaar hebben besproken wat heel erg en wat iets minder leuk was.

Om 11.45 uur reden we weer richting school, alwaar de ouders klaarstonden om de jongens en meisjes weer te kunnen knuffelen.

Hierbij nog wat laatste foto’s, veel plezier ermee! ( de rest komt over de mail)

donderdag 16 mei

Voor vandaag stond een fietstocht van ruim 25 km door het Drentse landschap op het programma. In een lange slinger hebben we door Drenthe gefietst. We hebben een aantal dorpen in de omgeving bezocht. De lunch hebben we genuttigd op de Zandvlakte, ook hebben we een van de vele hunebedden bezocht. Een heel sportieve en vermoeiende dag dus. Nu zijn we ons aan het voorbereiden voor de bonte avond, waar een aantal kinderen voor een optreden zal zorgen en waar we daarna los zullen gaan tijdens de disco! Groot feest dus!!! Voor nu de foto’s van de dag, morgen nog een laatste verslag (als ik thuis niet meteen in slaap val…..)

Groep 1B naar de kinderboerderij

Vandaag bezochten we stadsboerderij “De Kakelhof”. Het zonnetje scheen, er waren geen zieke kinderen en we hadden er zin in….Zo beleefde groep 1B een leuke ochtend, waarin de kinderen van alles zagen, deden en leerden. In groepjes reden we naar de Mozartlaan, waar de begeleidende ouders en opa met de kinderen aan het werk gezet werden. Geiten borstelen, vegen, harken, dieren voeren en ……poep scheppen, we deden het allemaal! De boerin vertelde na afloop, dat ze nog nooit zo’n schone boerderij had gehad en iedereen kreeg een diploma! Tussen het werken door aten we ons hapje. Dat was nog lastig, want één brutale kip lustte ook wel wat en pikte een stuk brood af! De grote koe maakte veel indruk, zij had niet zo’n zin om geborsteld te worden en liet dit ook merken. Toen we weer terug waren op school hebben we getekend over de boerderij. Met een diploma, tekening en een hoofd vol indrukken ging iedereen naar huis….Bedankt lieve ouders en opa, dat jullie met ons mee gingen!

Foto’s, klik HIER.

woensdag 15 mei

Vandaag stond in het teken van de pre-historie. De kinderen konden uit verschillende workshops kiezen: vuursteen bewerken, bronsgieten, mode, leven als een jager, koken of manden vlechten. De eerste workshop was in de ochtend, de tweede in de middag. De avond werd afgesloten met een pre-historische maaltijd en het zingen van kampliedjes bij het vuur.  De foto’s spreken voor zich……

Dinsdag 14 mei

Na een kort nachtje (Oooo, is 5.45 uur te vroeg om op te staan?) is de groep vanochtend in vieren gesplitst. Groep 1 ging op de fiets naar de uitkijktoren, hier werd naar allerlei sporen gezocht (pootafdrukken, poep etc.) Groep 2 ging in de omgeving van het huis spoorzoeken. Groep 3 ging waterdieren bekijken (één iemand van heel dichtbij) en groep 4  ging veldbiologie doen (goed kijken naar de natuur en vragen stellen over wat je ziet, om zo je kennis te vergroten. ‘s  Middags hebben we de natuur een handje geholpen door het snoeien en zagen van bomen die het licht voor de bodemdieren weghouden. De dag hebben we afgesloten met het oplossen van de ‘moord’ die in het landhuis was gepleegd. Op naar dag 3 na een hopelijk wat langere nacht…..

maandag 13 mei

maandag 13 mei

Na een gezellige busrit, kwamen we om 11.45 uur aan in Wilhelminaoord. Hier hebben we nadat iedereen zijn bed heeft opgemaakt (waar is dit laken voor, juf???) een rondleiding gekregen op het terrein. Ook zijn we al sportief bezig geweest (voetbal, volleybal etc.) Net hebben we genoten van een heerlijk pastagerecht en nu zijn we ons klaar aan het maken voor het avondprogramma (een spannend verhaal in de vuurhut en daarna een bedbingo) Tot morgen!

groep 8 kamp – 2019

 

Van maandag 13-5 tot en met vrijdag 17-5 zullen we hier verslag doen van de kampactiviteiten.

Start koningsontbijt groep 1 en 2

De kleuters van groep 1 en 2 startten vanmorgen met de “Pasapas”, het dansje van de koningsspelen 2019. HIER kunnen jullie zien hoe dat ging. Na zo’n start ging een lekker ontbijtje er vast wel in!

Afsluiting projectweken “Nederland waterland”.

Op 1 april was de afsluiting van de projectweken. Er was voor iedereen gelegenheid een kijkje te nemen in alle groepen. Voor de kinderen was er een quiz, waarvan de antwoorden in de lokalen te vinden waren. Het was gezellig druk in de hele school en velen kwamen het werk van de kinderen bewonderen. Wat is er hard gewerkt door iedereen!  Werkstukken, maquettes, een proefstation, er was van alles te zien en te lezen over verschillende onderdelen van het thema. In iedere groep werd ook een onderzoeksvraag uitgewerkt, de kleuters hebben bv. onderzocht en gezien hoe vuil water schoon gemaakt kan worden. In de hogere groepen werd oa. nagedacht over de betekenis van dijken voor Nederland en wat er zou gebeuren, als ze er niet zouden zijn. Heel interessant allemaal. Tijdens het rondkijken zorgde onze feestcommissie weer voor een hapje en een drankje, wat erg gewaardeerd werd.

Vandaag hebben de leden van de projectcommissie uit de drie dozen vol antwoordformulieren de winnaars getrokken. De gelukkigen zijn: Robin uit groep 1C, Dorine uit groep 4A en Malou uit groep 6B. Van harte gefeliciteerd met jullie prijs! Zij kregen alledrie een boek, wat natuurlijk te maken had met “water”.

Via onderstaande link zijn foto’s te zien van de prijsuitreiking.

https://photos.app.goo.gl/mV3K9CBUAJNU5hVX8

 

 

1b bezoekt het Mauritshuis

In de sneeuw met een grote bus “op reis” naar een museum….wat beleven we toch veel! Eerst op school als een echte schilder gewerkt met warme en koude kleuren en daarna naar het Mauritshuis. Heel jammer dat er zoveel kinderen ziek waren! We hebben schilderijen van Rembrandt (zelfportret), Johannes Vermeer (meisje met de parel) en Paulus Potter (de stier) bekeken en er veel over geleerd. Maurits de muis hielp ons hierbij. We mengden verf om oranje, groen en paars te maken en we maakten het schilderij van Paulus Potter na met losse onderdelen. Hierbij moest je goed kijken op welk plekje alles hoorde en dat ging supergoed! De kinderen letten heel goed op en kregen een compliment van de museumjuf, dat ze zoveel wisten. Wist U dat Rembrandt bijna 100 “selfies” heeft gemaakt?! HIER staan wat foto’s van deze leuke les van het cultuurmenu!

Contact

contact

O.G. Heldringschool
IJsvogelplein 10
2566 VS Den Haag

T: 070 - 363 54 03
E: school@heldring.scoh.nl
B: NL38 ABNA 049.81.63.067

| Maakt onderdeel uit van SCOH onderwijs en peuterspeelzalen

Designed by HetSchoolvoorbeeld.nl.