Start in groep 3

Beste ouders,

De eerste twee weken in groep 3 zijn werkelijk voorbij gevlogen. En wat hebben de leerlingen in groep 3 al veel geleerd. Wat te denken van de woordjes: ik, maan, roos, vis en sok. Ook hebben de leerlingen enkele letters leren schrijven: m, r, v, i en s.

In groep 3 werken we met een Klikkakboekje. Zie het als een klein multomapje met daarin alle geleerde letters. Met behulp van dit boekje leren de kinderen o.a. om combinaties van geleerde woorden te maken. Want als je de woorden /maan/ en /ik/ kan lezen, dan weet je dus ook het woordje /mik/.

klikklakboek

Met rekenen zijn wij bezig geweest met begrippen als meer en minder. In de ene knikkerzak tel je 8 knikkers, in de andere knikkerzak tel je er 4. Wat is meer? Teken daar een smiley.

Er is veel geknutseld en donderdag gaan wij gezellig op schoolreis! We hebben er veel zin in!

De juffen en meester van groep 3