Sportdag 2017

Vandaag, tegelijkertijd met de Koningsspelen 2017, hielden wij onze jaarlijkse sportdag. De kinderen begonnen de dag met een warming-up op het nummer “Okido” dat speciaal voor de Koningsspelen 2017 is uitgebracht door Kinderen voor Kinderen. Gelukkig waren er leerlingen uit groep 8 die ons lieten zien hoe we precies moesten dansen, want de Okidomove heb je niet zo één twee drie onder de knie. En wat deden ze dat leuk, heel knap!!

Na deze warming-up begonnen de spelletjes. De kinderen uit de groepen 1 t/m 4 hebben het goed volgehouden. Zeker voor de allerkleinste kinderen is zo’n ochtend best lang, maar ik zag overal stralende gezichten! Dat kwam vast ook door de hulp van veel ouders die zich wederom vrijwillig hebben ingezet om de dag zo sportief, gezellig en goed mogelijk te laten verlopen.

De kinderen uit de groepen 5 t/m 8 speelden met een wedstrijdelement tegen elkaar. Ongeacht of er nu veel blauwe knijpers (1 punt waard) of juist veel rode knijpers (3 punten waard) aan de kettingen van de groepsleiders hingen, de kinderen bleven sportief doorgaan. Vooral het levend sjoelen zorgde voor hilarische foto’s, maar ook hoog- en verspringen leveren altijd leuke plaatjes op. Bij de foto’s van het hardlopen zie je veel fanatieke koppies van kinderen die erg hard van start gingen (en veel van hen bleken dat ook nog eens een kwartier vol te kunnen houden!).

De sfeer was weer top en ondanks het ontbrekende zonnetje straalden de kinderen wel. Nu lekker uitrusten, bijkomen en genieten van de twee weken meivakantie zodat we er daarna nog even tegen aan kunnen. Geniet en maak veel plezier!

P.S. Het laden van de fotomap kan even duren. Er staan ruim 350 foto’s in die een goede indruk geven van de sportdag. Dat lijkt veel (en is het ook!), maar er stonden er nog veeeel meer op de geheugenkaart 😉

E: ahogervorst@scoh.nl