Sinterklaasviering groep 7A

Vandaag is het 5 december, dat betekende vanmorgen veel lol, kruidnoten eten, surprises uitpakken, gedichten voorlezen en enigszins zingen… Of was dat omdat de juf zei dat het moest toen Sinterklaas binnenkwam?! 😉

Hoe dan ook, er is flink veel werk gaan zitten in alle prachtige surprises. Wat een creatieve ideeën zag ik voorbijkomen. De kinderen hebben ontzettend hard hun best gedaan op de mooie creaties, wellicht met wat hulp van thuis. Zo kwam er een gigantische spin voorbij, waar de juf een beetje bang van werd. Dat kwam ook, omdat de leerling er een “special effect” bij gebruikt had; een oude bestuurbare auto met vierkante blokjes i.p.v. wielen. Deze had zij aan de bovenkant van de kooi geplakt en bij het uitpakken gebruikte ze de afstandbediening om lekker veel lawaai te maken. Dat was even schrikken… Naast dit kunstwerk waren er ook mooie snoepautomaten, sushi-gerechten, pizza’s, gezond eten, een eenhoorn en nog véél meer. Er was zelfs een levensgrote pop gemaakt, waar de foto van een leerling gebruikt was. Nét echt… Naast de surprises, waren ook de gedichten om door een ringetje te halen.

We hebben een leuke ochtend beleefd en veel kinderen uit de klas vieren vanavond pakjesavond. Veel plezier en tot morgen. Vergeet niet… Morgen allemaal pas om 9.30 uur naar school, wat een feest!

E: ahogervorst@scoh.nl