Schoolreis naar de Boerinn

Op donderdag 10 september vertrokken de kinderen uit de groepen 6 t/m 8 naar boerderij ‘de Boerinn’. Met drie bussen vol enthousiaste kinderen en leerkrachten kwamen we iets voor tien uur aan in Kamerik.

Na een korte pauze kon de sportieve dag meteen beginnen. De A-groepen begonnen met poldersporten en de B-groepen begonnen met kanoën.

Bij de poldersport stond teambuilding centraal; samen de uitdaging aangaan, elkaar aanmoedigen en helpen wanneer dat nodig is en wellicht samen de overwinning vieren.

Bij het kanoën stapten de kinderen per drietal in een kano. Het lijkt misschien makkelijk, maar voor veel kinderen bleek het nog een erg grote uitdaging! Wanneer peddel ik nou links en wanneer nou rechts? Hoe moet ik mijn peddel vasthouden? Sommige kano’s  voeren van de ene kant tegen de andere kant aan. Ook zijn er een aantal kano’s omgeslagen. Dat leek misschien leuk, maar het water was erg koud!

Nadat de A-groepen klaar waren met de poldersport en de B-groepen met het kanoën, was er een middagpauze en daarna werd er gewisseld.

Aan het eind van de dag konden de kinderen nog douchen zodat ze weer schoon de bus in konden stappen en wij ze weer fris en fruitig bij de ouders konden afleveren.

Al met al was het een sportieve, gezellige dag met allemaal positieve reacties van de kinderen. Wat fijn dat ze het niet erg vonden om vies te worden of om te verliezen. Dat maakte de dag extra leuk!

Hieronder ziet u een link met foto’s van de kinderen. Er volgen nog meer foto’s.