schoolontbijt, Museum en Museon.

Beste Ouders van groep 1b,

Vrijdag 13 november hebben we meegedaan met het nationaal schoolontbijt. In onze groep hebben we heerlijk gegeten: Er waren krentenbollen, bruine bolletjes en boterhammen. De smeerkaas en appelstroop waren het meest gegeten beleg.

Maandag hebben we de 5e verjaardag van Dauwe gevierd met een heerlijke fruittraktatie.

Maandag 16 november zijn we voor een les naar de archeologische dienst geweest. Daar leerden we veel over dingen uit het verleden. We mochten oude dingen opgraven en kapotte , oude potjes aan elkaar plakken. We mochten zelfs even in de schatkamer kijken , waar heel veel oude spullen bewaard worden , die in de bodem van de stad Den Haag gevonden zijn.

Dinsdag 17 november gingen we alwéér met de bus mee, nu naar het Museon. Daar vertelde aap Pongo, dat hij uit de boom gevallen was en niet meer durfde te klimmen. We mochten hem helpen door manieren te bedenken om weer naar boven te durven. Hierna mochten we in een deel van het Museon rondkijken naar jonge dieren en hun ouders. We leerden veel over hoe ze leven, hoe ze bewegen en wie er voor hen zorgt. Sommige dieren zorgen na hun geboorte meteen voor zichzelf!

Dank aan de hulpvader en moeders, die zorgden dat deze leuke activiteiten een succes werden.

Hier kunt U foto’s bekijken. De foto’s van het Museon komen hier later nog bij te staan.