Praktisch verkeersexamen

Nadat alle kinderen uit de groepen 7 geslaagd waren voor het schriftelijk verkeersexamen, was op vrijdag 27 mei de dag aangebroken dat de kinderen hun praktisch verkeersexamen moesten afleggen. Het examen begon met een korte uitleg over wat er van de kinderen verwacht werd op de drie onderdelen. Daarna moesten de kinderen op alfabetische volgorde gaan staan en kregen ze een fluorescerend hesje met een nummer. Tegelijkertijd werden de fietsen gekeurd. Nadat de fietsen gekeurd waren, legden alle kinderen de beheersproef af. Dit is een klein uitgezet parcours met o.a. stopborden, slalom en scherpe bochten. Als laatste onderdeel moesten de kinderen een route door de Vogelwijk fietsen. Veel kinderen hadden de route al eens geoefend en dat gaf hen een zeker gevoel.

En nu… is het afwachten om te horen of iedereen geslaagd is! Hieronder alvast wat foto’s.