Medezeggenschapsraad

De O.G. Heldringschool heeft uiteraard een medezeggenschapsraad (MR). Deze bestaat momenteel uit 4 leerkrachten en 5 ouders. De MR vertegenwoordigt de mening van ouders en personeelsleden richting het schoolbestuur.
De medezeggenschapsraad heeft formeel een aantal mogelijkheden:

• Informatierecht : Het schoolbestuur moet de medezeggenschapsraad tijdig alle informatie geven die de raad nodig heeft om goed te functioneren.
  • Adviesrecht: Het schoolbestuur moet voorgenomen besluiten voor advies voorleggen aan de medezeggenschapsraad. Bijvoorbeeld een besluit over de aanstelling van een nieuwe directeur.
  • Instemmingsrecht : Voor bepaalde besluiten van het schoolbestuur is instemming van de medezeggenschapsraad nodig. Bijvoorbeeld bij verandering van het  schoolreglement.De medezeggenschapsraad van de O.G. Heldringschool komt ongeveer 6 keer per jaar bij elkaar. Dan bespreekt ze de begroting, de jaarkalender, het beleidsplan van de school en alle andere zaken die met het functioneren van de school te maken hebben. U kunt de verslagen op de website terugvinden.

De MR bestaat op dit moment uit:

Oudervertegenwoordiging:

Hans Ammerlaan (voorzitter),  Esther Weij, Bianca Dekker, Maartje Jansen en Roland Sars.

Personeelsvertegenwoordiging:

Daniëlle Haffert (vice-voorzitter), Willemien Berendsen, Martine Tuit, Peter Taal

U kunt ons altijd aanspreken op onderwerpen die u voor de MR van belang vindt. Dat kan direct op het schoolplein en in de school, maar ook via het mailadres heldringschool_mr@scoh.nl