Opening Kunstkabinet

Op woensdag 14 oktober werd officieel het Kunstkabinet geopend. Een aantal kinderen uit groep 7 stonden enthousiast te dansen.

Nadat het Kunstkabinet was geopend, gingen alle groepen aan de slag met hun handvaardigheidles. Groep 7a ging gipsen. Alle kinderen hadden van huis schoenendozen meegenomen en veel kinderen hadden ook nog gedacht aan mengkommen, gardes en maatbekers. De groep werd opgedeeld in groepjes van drie en ze moesten zelf de goede maat van gips afmeten. Dat bleek nog knap lastig! Bij de één was het te dik, bij de ander te dun, te klonterig of te hard geworden. En dan moest je ook nog je hand- of voetafdruk goed in het zand zetten en precies daar de gips in gieten.

Het werd een kliederige boel, maar de kinderen vonden het wel erg leuk om eens met nieuwe materialen aan de slag te gaan. De volgende Kunstkabinetles gaan we de handen en voeten verven, op z’n Mondriaans. Spannend…