OG Heldringschool geeft boeken weg aan de Speelgoedbank.

Tijdens de Kinderboekenweek in oktober hebben alle leerlingen van de OG Heldringschool boeken meegenomen naar school die zij weg willen geven aan kinderen die een minder gevulde boekenkast hebben. Suzanne van der Pijll van de Ouderraad van de OG Heldringschool nam het initiatief: “in deze wijk hebben veel kinderen meerdere boeken thuis staan, die ze al lang uit hebben. Het is mooi als je daar dan andere kinderen een plezier mee kan doen”. Veel kinderen hebben met zorg een boek uitgekozen dat zij de moeite waard vonden om weg te geven.  Ria Schoonenboom, directrice van de OG Heldringschool, geeft aan dat een dergelijke actie goed past bij de Heldringschool;  “we staan midden in de samenleving en we weten heel goed dat niet iedereen het even breed heeft, zo’n actie helpt ons en onze leerlingen daar bewust van te zijn”.  Op deze manier zijn bijna 200 kinderboeken voor alle leeftijden verzameld. De boeken, allemaal van goede kwaliteit, zijn onlangs aangeboden aan de Speelgoedbeurs.

weggeven-boeken

Op de foto: Laurien Aartsen, groep 8 van de OG Heldringschool overhandigt de boeken aan Aad van Schie van de Speelgoedbeurs.

Aad van Schie van de Speelgoedbeurs is heel blij met de boeken.  “Juist met de decembermaand in het vooruitzicht is het plezierig om zoveel mooie kinderboeken te mogen ontvangen. Daar kunnen we heel veel gezinnen met een Ooievaarspas blij mee maken. Want lezen is voor iedereen belangrijk en leuk”.

Voor meer informatie:

Suzanne van der Pijll.     OuderRaad OG Heldringschool.                06 51 797 717

Ria Schoonenboom.       Directrice OG Heldringschool.                    070 363 540 3

Aad van Schie.                  Speelgoedbeurs Den Haag                          06 29 099 442    www.speelgoedbeurs.nl