groepen
nieuws
agenda

Maand archief

facebookTwitter

Nieuwsbrief

April 2020

Weer naar school
We leven in een heftige tijd. Het Coronavirus brengt veel onzekerheid, spanning en verdriet met zich mee. We kunnen ons voorstellen dat u uitkijkt naar een mail van school over hoe de periode er na de meivakantie uit gaat zien. Er staan belangrijke veranderingen op de rol en we begrijpen dat dit van iedereen flexibiliteit en aanpassingsvermogen vraagt.

De Coronacrisis heeft op onderwijsgebied ook mooie kanten. Wij zien prachtige voorbeelden van hele mooie initiatieven en daar willen we u voor bedanken. Toch kijken wij ook uit naar een nieuwe periode waarin we in een andere samenstelling met de kinderen mogen werken. We gaan ze op 11 mei weer begroeten en hopen op een afstandje weer naar u als ouders te kunnen zwaaien. Onderwijs is mensenwerk, met en voor mensen, jong en oud… We gaan gelukkig snel weer samen aan de slag. Hoe we dat gaan doen hoort u zo snel mogelijk volgende week. We zetten de laatste punten op de i om alles georganiseerd te krijgen. Hou dus de mail van mijn Schoolinfo goed in de gaten.


Lege pleinen en lokalen
Het blijft een raar gezicht. Lege schoolpleinen en lokalen, de plekken waar anders kinderen spelen en leren, nu stil en kaal. Wij, als leerkrachten van de school, missen het “gedoe” in en rondom de school. Zoals het er nu naar uit ziet komt daar vanaf 11 mei voorzichtig wat verandering in, hoe we dat gaan doen hopen we binnenkort met jullie te kunnen delen.


Paasvieringen op school
Doordat de school gesloten was konden we dit jaar het Paasfeest niet vieren zo gebruikelijk op school. Geen vieringen in de hal en geen paaslunch. In plaats daarvan konden alle kinderen thuis een paasviering volgen via de computer.
Op school hebben de opvangkinderen dat met elkaar gedaan en in tussen de middag hebben we toch van een lekkere paaslunch gehouden. Bakkerij Segaar was zo aardig om de broodjes voor deze lunch te sponsoren. Kinderen en de aanwezige collega’s hebben daar heerlijk van genoten.


Nieuws van de peuterschool
 
Hieperdepiep! Ondertussen zijn Noya en Loïs 3 jaar geworden. Gefeliciteerd! Nadija is 4 jaar geworden. Zij zal na de meivakantie starten op een andere basisschool. Heel veel succes! Alvast een hele fijne meivakantie gewenst, Priscilla en Noëlle

Berichten uit de middenbouw:

Groepen 3:
Lieve kinderen, Wat zijn we blij dat we de kinderen na de vakantie weer zullen zien! Via Showbie zijn we in de groepen 3 gestart met het thema Dieren en we maakten we er tot nu toe op afstand een gezellige beestenboel van. We leerden nieuwe en langere woorden lezen. Via filmpjes lieten de wij ons huisdier zien en we waren natuurlijk ook erg benieuwd naar de dieren van de kinderen thuis. We hebben al heel veel schattige huisdieren voorbij zien komen.
Tot de volgende keer!
juf Anne-Marie, juf Melissa, juf Maartje, juf Ragonda en juf Vera


Groepen 4: Ode aan de kinderen!(Melodie: ‘Old Mc Donald had a farm’)

Kinderen uit groepen 4, hia hia ho.

Doen hun huiswerk met plezier, hia hia ho.

Showbie hier en schriften daar, al het werk in 2 uur klaar!

Kinderen uit groepen 4, leren met plezier!

—-

Knutsels, foto’s, spraakbericht, hia hia ho.

Digitaal zijn ze gezwicht, hia hia ho.

Snelheid, schermen, muis in hand, digischool is in het land.

Kinderen uit groepen 4, smartkids met plezier!

Buiten spelen, krijten, bal, hia hia ho.

Bewegen buiten moet en zal, hia hia ho.

Samen spelen maar heel wijs, anderhalve meter eis.

Kinderen uit groepen 4, groeien met plezier!


Wat zijn wij trots op jullie allemaal!Liefs en een hele fijne vakantie,

de juffen van 4a en 4b.

De leerlingen van groep 4 maken niet alleen de taal – en rekenlessen fantastisch, maar ook de ‘gekke opdrachten’ die we erbij verzinnen daar gaan ze vrolijk mee aan de slag.
-Bouw een voertuig van afval -Tussen kunst en quarantaine -Maak een kleding stuk van een vuilniszak.

Koningsdag:
Het zal dit jaar allemaal anders gaan dan anders toch hopen we dat jullie er een mooie oranje Koningsdag op 27 april van gaan maken! Laten we afspreken dat we allemaal de vlag uithangen! Dat staat lekker vrolijk!

Belangrijke dagen op een rij

Vrijdag 24 april Opheldering en start meivakantie t/m vrijdag 8 mei
27 april t/m 8 mei Mei-vakantie met daarin- 27 april Koningsdag- 4 mei dodenherdenking-5 mei Bevrijdingsdag 75 jaar vrijheid!
Maandag 11 mei Eerste schooldag nieuwe stijl… info hierover ontvangt u komende week
Donderdag 21 en vrijdag 22 mei Hemelvaartsdag-school gesloten-
Vrijdag 29 mei Nieuwe Opheldering
Maandag 1 juni Tweede Pinksterdag, school gesloten


André Hogervorst, directeur ahogervorst@scoh.nl

José Vendel, bovenbouwcoördinator, jvendel@scoh.nl

Mariëtte Verhagen, middenbouwcoördinator, mverhagen@scoh.nl

Ada Hoek, onderbouwcoördinator, ahoek@scoh.nl

 

Contact

contact

O.G. Heldringschool
IJsvogelplein 10
2566 VS Den Haag

T: 070 - 363 54 03
E: ahogervorst@scoh.nl
B: NL38 ABNA 049.81.63.067

| Maakt onderdeel uit van SCOH onderwijs en peuterspeelzalen

Designed by HetSchoolvoorbeeld.nl.