Nieuws en foto’s uit groep 1B

Eindelijk is het dan zover! De site van groep 1B gaat weer van start. Hier kunnen jullie lezen, wat er gebeurt in onze groep.

Op dit moment is het thema natuurlijk Sinterklaas! Een leuke en soms spannende tijd voor de kleuters. Gisteren stonden we ineens voor een afgesloten en donker lokaal….terwijl we graag naar binnen wilden om te zien, of er iets in onze schoen zat….Sommige kinderen gluurden door het raampje en zagen, dat de klas er heel raar uitzag! Er zat ook een zwarte handafdruk op de deur….Gelukkig vonden we de sleutel en konden we eindelijk naar binnen. Wat een rommel was het! Zou Rommelpiet dit gedaan hebben?? De kinderen vonden een brief en chocoladeletter in hun schoen. Jammer dat Piet was vergeten, dat Daan niet van chocolade houdt, maar daar wist zijn papa wel wat op: Daan mocht de letter thuis omruilen voor iets anders lekkers. Hierna werd er spontaan een opruim- en schoonmaakactie gehouden. Met elkaar ruimden de kinderen alles keurig op!

Na deze “rommelige” start hadden we een gezellige ochtend: juf Marianne (dramadocent) haalde twee keer een groep kinderen op om te helpen met een Pieten-dans-opdracht. In de klas werd er gewerkt aan het afmaken van de stoomboot en natuurlijk werd er gespeeld met het nieuwe groepscadeau, een tractor met boerderijdieren en gekleurde “rietjes” waar mee gebouwd kan worden.

Foto’s staan HIER.

En als U op deze link klikt, ziet U oa. foto’s van de herfst, appelmoes maken, schoolontbijt en de kinderen aan het werk. Veel kijkplezier!

E: ahogervorst@scoh.nl