Musicus in de klas, schoolreis Avifauna, groep 1B

Vorige week donderdag kwam er een fluitiste van het Residentieorkest in de klas. Zij liet de kinderen horen en zien, hoe je op een dwarsfluit speelt en de kinderen maakten zelf muziek met stokjes!

Vandaag gingen de kleuters naar Avifauna, een hele reis met de bus! Eerst vonden sommige kinderen het spannend, maar al snel bleek het allemaal heel leuk te zijn en genoten we met zijn allen van het prachtige weer en de mooie omgeving. Wat zijn er veel bijzondere vogels…en we hebben ook nog halfaapjes (halve aapjes??) en een héél stille krokodil gezien….en een paar kinderen durfden de Lori’s te voeren. De speeltuin was natuurlijk feest en daar kregen we een ijsje. Er was een vogeldemonstratie, maar toen sommige groepjes te laat waren en het vanaf de overkant moesten bekijken, hadden zij daar hun eigen vogeldemonstratie. Er kwam een tamme parkiet op de juf zitten en we konden hem heel goed bekijken! Na een warme rit in de bus, waar bij een paar kinderen de ogen even dicht vielen, kwamen we aan bij school en was deze mooie belevenis voorbij! HIER staan de foto’s.