Met groep 7A naar de Zandmotor

Op vrijdag 26 juni bracht groep 7A een bezoek aan de Zandmotor. Eerder kregen we in de klas al les over deze innovatieve manier van kustbescherming en onderhoud. Veel kinderen zijn nog nooit op de Zandmotor geweest of hadden er zelfs nog niet van gehoord.

Op de fiets, onder begeleiding van een aantal ouders en de juf, vertrokken we met een aangename temperatuur in een lange stoet naar het strand van Monster. Eenmaal bij de Zandmotor aangekomen, begon de ‘veldles’. In groepjes ging groep 7A uiteen. De opdrachten waren o.a. het meten van de wind, fossielen en/of schelpen zoeken, zand en/of duinen onderzoeken en het bekijken en het zoeken van zeediertjes. Met name deze laatste opdracht vonden veel kinderen het allerleukst. We vonden van alles, vooral garnalen. De kinderen kregen er geen genoeg van!

Gelukkig hadden we mooi weer, dat maakte de middag extra leuk! Hieronder een paar foto’s (vooral van het groepje dat door de juf begeleid werd).