MediaToppertjes uit groep 7a behalen hun MediaMastersdiploma!

MediaMasters is een interactieve game voor groep 7 en 8 op het gebied van mediawijsheid. De game wordt gespeeld tijdens de Week van de mediawijsheid van 18 t/m 25 november 2016.

Vanaf verleden week vrijdag tot en met vandaag hebben we met de leerlingen deelgenomen aan een online game waarbij de leerlingen veel leerden over Mediawijsheid. De MediaMastersgame is ontwikkeld voor leerlingen uit de groepen 7 en 8 van het basisonderwijs. Vorig jaar deden er ruim 100.000 scholen mee.

Elke speldag startte met een korte aflevering op het digibord. Daarnaast gingen de leerlingen in de klas en eventueel thuis aan de slag met zogeheten MediaMissies. Dit zijn vragen en opdrachten die te maken hebben met thema’s op het gebied van mediawijsheid. Onderwerpen die aan bod komen zijn sociale media, informatievaardigheden, programmeren, cyberpesten, vloggen en online samenwerken. Iedere dag werden we een beetje mediawijzer, ook de juf 😉

Vandaag ontvingen alle leerlingen een MediaMastersdiploma, hét bewijs dat zij mediawijs met media om kunnen gaan. En… we hebben de tweede prijs te pakken voor de mooiste Wall-advertentie. Julian en Bruno zijn druk bezig geweest met het ontwerpen van deze mooie, digitale poster. Ze hoopten op deze manier supermarkt ‘Mercado’ weer winstgevend te maken. Knap gedaan van de jongens!