Juffen- en meesterfeest groep 7A en talentenjacht bovenbouw

Wat een heerlijke dag was het vandaag. Alle juffen en meesters van school vierden hun verjaardagen. Alle kinderen mochten verkleed komen in hun onesie of in pyjama. Wat hadden de kinderen zich leuk aangekleed! Ook de juffen en meesters waren verkleed.

In groep 7A begon de dag met cadeautjes. Wat werd ik verwend! Dank daarvoor aan de kinderen en ouders! Daarna was er de speciale BirthdayBingo. Nadat ieder kind een prijsje had gewonnen, was er een heuse modeshow. De kinderen showden hun outfit aan hun klasgenoten en namen een pose aan. Leuk om te zien dat ze zo vertrouwd zijn met elkaar!

Na de modeshow maakten we een groepsfoto, dronken en aten we iets lekkers en gingen we naar buiten. Na de kleine pauze begon de strijd… Jongens tegen de meisjes. Er werd keihard gestreden, maar uiteindelijk wonnen de meiden! Goed gedaan, dames! We speelden o.a. de M&M-race, de muziekquizzz, don’t drop the egg, slaapzakkenrace en nog véél meer!

De tijd vloog en het was plotseling al 11.45 uur: tijd om te lunchen. Na de lunch speelden de kinderen buiten. Dat was maar goed ook, want jemig wat is zo’n onesie warm (lees: bloedheet!). De kinderen konden even luchten en dat deed hen goed.

Na de pauze was er de O.G.Heldring talentenjacht. Uit iedere klas was er een act door de voorronde gekomen. Zij mochten hun act uitvoeren ten overstaan van alle leerlingen uit de groepen 5 t/m 8. En wat deden ze dat goed. Echt knap dat kinderen op jonge leeftijd dat al durven! Na de talentenjacht ging de jury, bestaande uit juf Anne-Marie, juf Iris S. en juf Daniëlle, in beraad… Spannend! Wij besloten in die tussentijd een polonaise door de school te lopen op ge-wel-dige carnavalsmuziek, hoewel… Daar dachten sommige kinderen anders over. Hoe dan ook, we hebben die onesies nog eens laten koken door flink de voetjes van de vloer te bewegen en uiteindelijk was daar HET oordeel van de jury. Op de eerste plek eindigde een act van twee leerlingen uit groep 8. Zij zongen heel goed! De tweede plek was voor twee meiden uit groep 6. Wat kunnen zij dansen!!! Op de derde plek, eindigde een drietal uit groep 7 (onze groep, ik was heel trots op ze!). Zij hadden een leuke, gemixte act met dans en op het ritme van een djembé. Het klonk én zag er goed uit en uiteindelijk kregen ze het publiek zo ver om mee te dansen.

Toen was het feest op school alweer voorbij, maar één voordeel… Je kunt thuis in één keer je bed in, de kinderen hebben hun onesie/pyjama al aan. Wat zullen de kids (en ik!) lekker slapen vannacht.

(Foto’s van de activiteiten uit groep 7A en van de talentenjacht vind je door op onderstaande link te klikken.)