Groepen 7 bezoeken Residentie Orkest

Het Residentie Orkest is een orkest dat nadrukkelijk in onze stad aanwezig is. Het orkest is vaak betrokken bij belangrijke gebeurtenissen in Den Haag. De kans is groot dat u het Residentie Orkest kent, maar kennen de kinderen het orkest ook? Het Residentie Orkest vindt muziekeducatie op scholen heel belangrijk, vandaar dat zij nauw samenwerken met veel basisscholen, waaronder de O.G.Heldring. Wat een bofkonten zijn wij, want de groepen 7 mochten een repetitie van het orkest bijwonen.

Op dinsdag 10 februari vertrokken beide groepen 7 ‘s morgens naar het centrum van Den Haag. Met ongeveer 55 kinderen in een volle stadsbus, was voor veel kinderen al een enorme beleving. Eenmaal aangekomen in de stad, mochten we via de artiesteningang de Anton Philipszaal in. Daar werden de groepen verdeeld. Iedere groep kreeg een muzikant toegewezen die vertelde over zijn instrument. De kinderen mochten alle vragen stellen die in hen opkwamen. Zo stelde een leerling de vraag: “Vindt u zichzelf goed?”. Hier kon de muzikant hartelijk om lachen.

Daarna ging de muzikant weg en mochten de kinderen een half uur in stilte op het balkon naar de repetitie van het orkest kijken. Sommige kinderen vonden een half uur wel erg lang, maar anderen vonden dat de tijd voorbij vloog. Veel kinderen moesten lachen om de wilde gebaren van de dirigent, met name toen het muziekstuk steeds sneller werd en de bewegingen van de dirigent steeds groter en heviger.

Nadat zij geluisterd hadden en nog meer vragen hadden gesteld, kregen de kinderen wat lekkers te eten en te drinken en mochten ze zelf een aantal instrumenten bespelen. We bezochten ook nog de muziekbibliotheek en daarna was het alweer tijd om (joepie, met de bus!) naar school terug te keren.

Het was een muzikale, plezierige ochtend.

Hieronder ziet u een link voor de foto’s van groep 7A. De foto’s van groep 7B zullen spoedig ook in dit bericht te zien zijn.