Groepen 7 bezoeken Residentie Orkest

Op vrijdag 8 april bezochten de kinderen uit de groepen 7 het Residentie Orkest. Op de fiets kwamen we aan bij het Zuiderstrandtheater, waar we later een repetitie van het orkest zouden bijwonen. Eerst werden de groepen vriendelijk onthaald in een ingerichte loods tegenover het theater. Daar werden de twee groepen opgesplitst en kregen ze uitleg over o.a. het orkest, de diverse instrumenten en concerten. Verder kwam er een violist uit het orkest voor de kinderen spelen. Ze kregen ook een paar luistervragen mee en vervolgens liepen we naar het theater om de repetitie bij te wonen. Na dit gezien te hebben werd er wat lekkers gegeten en gedronken en werden de vragen behandeld. Ook mochten de kinderen in de bibliotheek van het orkest kijken en bij de opslag van alle instrumenten. Het was een muzikale, leerzame ochtend.

E: ahogervorst@scoh.nl