Groep 7a naar het Nationaal Archief

Op woensdag 18 maart ging groep 7a naar het Nationaal Archief. Het Nationaal Archief wordt ook wel de schatkamer van het Nederlands verleden genoemd. Ze hebben een zeer rijke collectie; 125 km aan documenten, 15 miljoen foto’s en 300.000 kaarten en tekeningen.

De kinderen kropen in de huid van een detective. Aan de hand van archiefstukken moesten ze achterhalen wat er gebeurd kon zijn met het VOC-schip ‘de Geldermalsen’ en gingen ze zelf op onderzoek uit. Het was heel bijzonder om in de (goed beveiligde) depots te komen en om in heel oude boeken op zoek te gaan naar informatie.

Het Nationaal Archief verzorgt ook rondleidingen en workshops voor kinderen in de weekenden en in vakanties, zoals de tabletquiz. Misschien een leuke tip?