Groep 5b bouwt kastelen

Op donderdag 4 februari bezocht groep 5b Het Museon. De les stond in het teken van kastelen.

Waarom werden er eigenlijk kastelen gebouwd? Hoe zagen ze er uit? Wie woonden er in? Hoeveel torens zijn er? Hoe kom je van de ene toren naar de andere? Waar staan de paarden en waar is de trap naar de keuken? Hoe kan het kasteel worden verdedigd tegen aanvallen?

1-5

Bij het bouwen van een kasteel is heel wat techniek nodig. Hoe kwamen al die grote stenen voor het kasteel nu op hun plaats? Hiervoor leren de leerlingen over de werking van katrollen, takels en hefbomen. Waar moet je op letten bij het bouwen van een boogbrug?

Aan het eind van de les bouwen de leerlingen in groepjes een kasteel. Voor alle foto’s klik dan HIER