Groep 3b bezoekt Mesdag Collectie

Op donderdag 9 april bezocht groep 3b De Mesdag Collectie.

Museum en woonhuis
Mesdag was behalve schilder een groot kunstverzamelaar. Vanaf 1866 bouwde hij samen met Sientje een uitgelezen collectie schilderijen, tekeningen, keramiek en Japanse kunst op. In een paar jaar tijd was de collectie zo gegroeid dat Mesdag in 1887 een museum aan zijn woonhuis liet bouwen. Het museum was op zondagochtend geopend en Mesdag leidde de bezoekers zelf rond. Dan liet hij eerst zijn atelier en dat van Sientje zien, in het woonhuis, dat volgens een vriendin ‘zelf een kunstmuseum’ was. Tegenwoordig is in het een museum met een vaste collectie schilderijen en kunstvoorwerpen.

Groep 3b leerde onder andere dat Mesdag graag in Den Haag en Scheveningen schilderde. Zo zagen wij nogal wat schilderijen van Den Haag en Scheveningen maar dan van lang geleden. Vroeger lagen de vissersboten op het strand i.p.v. in de haven. Natuurlijk was er een slimmerik die wist te vertellen dat er vroeger geen haven was in Scheveningen.

De kinderen van 3b hebben ook een stilleven getekend. De werkjes zijn te bewonderen in de klas.