Groep 3a bezoekt Haags Historisch Museum

Vandaag bezocht groep 3a het Haags Historisch Museum, prachtig gelegen aan de Hofvijver! Vanaf de Prinsessengracht wandelden wij langs de Ambassade van de VS, het ministerie van Economische Zaken en de Koninklijke Schouwburg.

Bij binnenkomst in het museum leerden de leerlingen de Grote-Den-Haag-Man: Groennie Gele kennen.

Zijn familie organiseert al generaties lang quizshows over Den Haag, vanavond is het voor de eerste keer de beurt aan Groennie! En daar is hij best wat zenuwachtig voor. Hij heeft hard gewerkt aan zijn show. In het Haags Historisch Museum heeft hij alle informatie voor zijn vragen gevonden. Vanavond mag hij op, alleen.. ontdekt hij dat zijn kaartjes vies geworden zijn in zijn tas! Nu kan hij de vragen helemaal niet meer lezen!

Groennie vraagt de kinderen om hulp. Om hem te helpen, bezoeken de leerlingen vier plekken in het museum. Bij elke plek is een filmpje met een boodschap van Groennie te vinden.

Klik hier voor alle foto’s.

Dank aan alle ouders die vandaag geholpen hebben!
hhm-2