Groep 1B naar de kinderboerderij

Vandaag bezochten we stadsboerderij “De Kakelhof”. Het zonnetje scheen, er waren geen zieke kinderen en we hadden er zin in….Zo beleefde groep 1B een leuke ochtend, waarin de kinderen van alles zagen, deden en leerden. In groepjes reden we naar de Mozartlaan, waar de begeleidende ouders en opa met de kinderen aan het werk gezet werden. Geiten borstelen, vegen, harken, dieren voeren en ……poep scheppen, we deden het allemaal! De boerin vertelde na afloop, dat ze nog nooit zo’n schone boerderij had gehad en iedereen kreeg een diploma! Tussen het werken door aten we ons hapje. Dat was nog lastig, want één brutale kip lustte ook wel wat en pikte een stuk brood af! De grote koe maakte veel indruk, zij had niet zo’n zin om geborsteld te worden en liet dit ook merken. Toen we weer terug waren op school hebben we getekend over de boerderij. Met een diploma, tekening en een hoofd vol indrukken ging iedereen naar huis….Bedankt lieve ouders en opa, dat jullie met ons mee gingen!

Foto’s, klik HIER.