Groep 1A naar Gemeentearchief

Vandaag ging groep 1A naar  het Gemeentearchief afdeling Archeologie. Met de bus, dat was al feest! In het Gemeentearchief vertelde een aardige mevrouw ons van alles over vroeger en nu. De kinderen mochten meedenken en-doen, wat met veel enthousiasme gebeurde. Op de vraag, of ze zelf thuis ook iets ouds hadden, kwam het antwoord: “ja, mijn schoenen”, maar ook de ring van Oma werd genoemd….Er werd een verhaal verteld over Erik de Eik, die heel oud is en dus ook veel kon vertellen over vroeger. Scherven van oude borden, een oude pijp en nog meer voorwerpen werden door de kinderen gesorteerd in vroeger en nu. Daarna mochten we puzzelen (stukken aan elkaar passen, zoals de archeologen doen) en het allerleukste: in een zandbak met troffels echte oude spullen opgraven, die met een kwast schoongeveegd moesten worden. Er werd druk meegedacht over waar alles vandaan zou kunnen komen en wat het geweest kon zijn. Als beloning mochten we in het geheime archief kijken, waar honderden opgegraven potjes, munten, schoenen en zelfs een hondenskelet worden bewaard….heel spannend allemaal. De kinderen kregen allemaal een “echte” oude munt mee naar huis en hieronder kunt U de foto’s van deze geslaagde excursie zien! Dank aan de lieve moeders, die met ons meegingen om te helpen!