groepen
nieuws
agenda
Maand archief
facebookTwitter

Foto’s & activiteiten groep 7A

De afgelopen tijd zijn er weer wat leuke activiteiten geweest, waarvan de foto’s nog niet op de website staan.

Militairen in de klas:       Bezoek Residentie Orkest:  Dag zelf lesgeven op vrijdag 30 juni:
       

In het teken van de Landmachtdagen kwamen er écht militairen bij ons langs, een sergeant en korporaal. Zij vertelden ons wat er van hen verwacht wordt en ook wat ze meegemaakt hebben. De kinderen waren erg nieuwsgierig en vroegen de militairen het hemd van het lijf. Ook lieten ze de uitrusting zien die ze op missie bij zich dragen. Een aantal kinderen mocht de rugzak even dragen, dat bleek lastiger qua evenwicht en zwaarder dan gedacht.

In diezelfde week bezochten we een repetitie van het Residentie Orkest in het Zuiderstrandtheater. Enigszins verregend kwamen we aan, maar dat mocht de pret niet drukken. De kinderen kregen uitleg van een violiste uit het orkest. Daarnaast mochten ze een stuk van de repetitie bijwonen en speelden ze zelf nog even voor dirigent.

Op vrijdag 30 juni was ik een dag even geen juf. Ik was niet vrij, maar de kinderen mochten in de dagen ervoor een les ‘leren’, zodat ze de les op vrijdag aan de klas konden uitleggen. Ze kregen de vrije hand hierin en wat een creativiteit kwam er naar boven. De lessen begonnen met leuke energisers, spelletjes, een quiz en goede stellingen. Erg knap hoe de leerlingen dit zelf bedacht hadden. De kinderen beschreven het van tevoren als hun “droomdag”, omdat ze zelf eens in de schoenen van de juf mochten staan. Dat bleek achteraf lastiger dan van tevoren bedacht…

Dit was het rooster van afgelopen vrijdag:

– dagopening (door Karlijn, Megan en Pien)                                                                                                                                                             – rekenen (door Rutger, Julian M. en Bruno)
*pauze*
– hapje en drankje
– taal (door Suus en Lizzy)
– studievaardigheden (door Jens, Julian B. en Willem)
*pauze*
– gym (door Nick, Ouren, Rens, Bart, Sofia, Livia en Elin)
– Speak out (door Isa, Chiara en Carlijn)
– presentatie bakkaart aardrijkskunde

Het was écht een leuke dag, met allemaal jonge docenten in de dop.

Contact

contact

O.G. Heldringschool
IJsvogelplein 10
2566 VS Den Haag

T: 070 - 363 54 03
E: ahogervorst@scoh.nl
B: NL38 ABNA 049.81.63.067

| Maakt onderdeel uit van SCOH onderwijs en peuterspeelzalen

Designed by HetSchoolvoorbeeld.nl.