Een super geslaagde middag !!!!

Vanmiddag was het dan echt zover. Vol goede moed vertrokken wij rond 12.00 uur richting het festivalterrein van de Volvo Ocean Race.

Op het terrein lagen 30 mooi versierde bootjes te wachten op de scholen roeirace!

De afgelopen twee weken hebben we met elkaar hard gewerkt aan het bouwen en versieren van de bootjes. En na gisteren wisten we zeker. Onze bootjes zien er niet alleen mooi uit, ze zijn ook waterdicht en blijven prima drijven.

De voorbereidingen voor de race verliepen heel gezellig. De bootjes werden in het water gelegd, de roeiers kregen goede zwemvesten aan. En het publiek werd getrakteerd op limonade en fruit. Aan alles was gedacht. Onze roeiers hadden alle vier een wetsuit aan en zagen er heel professioneel uit. Wij waren er klaar voor.

De race werd gehouden in de haven waar vanavond de boten van de Volvo Ocean Race binnenkomen. Hoe leuk is dat. Wij mochten in die haven varen šŸ™‚ Ā Er waren 5 voorrondes van elkĀ 6 bootjes.Ā De winnaars van elke voorronde mocht door naar de finale. Gelijk in de eerste voorronde mocht groep 6B van start. Al snelĀ roeidenĀ KikiĀ en Wietse de boot stevig richting de boeien.Ā Ze hoorden bij de koplopers, maar helaas een spannende finish maar net geen eerste.

Daarna mochten de roeiers van groep 6A gelijk in de tweede voorronde van start. Ook Merel en Bjorn ging snel van start. Een aantal van de bootjes in deze ronde maakten al snel water en moesten door de reddingsboot worden gered. Dat maakte de race natuurlijk voor ons goede snelle bootje nog spannender. Het werd echt een nek aan nek race, maar helaas ook 6A moest tevreden zijn met een tweede plaats.

Toch mogen onze leerlingen heel trots zijn op dit resultaat. Onze zesde groepers moesten het immers opnemen tegen leerlingen van groep zeven en acht. Een geslaagde race dus voor onze leerlingen.

Onze inzet werd ook door de jury gezien en gewaardeerd. Na de prijsuitreiking van de roeirace werd nog een prijs voor de mooiste boot uitgereikt. En die prijs was voor de O.G. Heldringschool!

We zijn super trots op alle leerlingen van de groepen 6. Wat hebben we een leuk project gehad aan het bouwen van deze boten en het mee mogen doen aan deze wedstrijd.