groepen
nieuws
agenda
Maand archief
facebookTwitter

Dodehoekles groepen 7

Op donderdag 12 februari kregen alle kinderen uit de groepen 7 les van meester Simon. Meester Simon is al jaren vrachtwagenchauffeur en rij-instructeur in de vrachtwagen. Hij weet als geen ander hoe gevaarlijk een dode hoek kan zijn. Gelukkig zijn ook steeds meer kinderen in Den Haag zich hiervan bewust.

De les begon met wat theorie en een educatieve film (die wordt gepresenteerd door Bart Meijer van Klokhuis). Met behulp van een dvd worden de gevaren van de dode hoek bij een vrachtwagen klassikaal duidelijk gemaakt en worden de volgende twee vuistregels aangeleerd:                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     1. Blijf er rechts en ruim achter!
2. Houd meer dan 3 meter afstand!

De kinderen moesten bij de dvd vragen beantwoorden.

Na de theorie komt de praktijk en om te ervaren hoe gevaarlijk een dode hoek kan zijn, gingen alle kinderen in groepjes onder leiding van de rij-instructeur naar de vrachtwagen. Daar mochten ze zowel binnen in de cabine als buiten rond de vrachtwagen kijken, om de dode hoek te kunnen ervaren.

 

Foto’s groep 7A:

Deze diashow vereist JavaScript.

Foto’s groep 7B:

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Contact

contact

O.G. Heldringschool
IJsvogelplein 10
2566 VS Den Haag

T: 070 - 363 54 03
E: ahogervorst@scoh.nl
B: NL38 ABNA 049.81.63.067

| Maakt onderdeel uit van SCOH onderwijs en peuterspeelzalen

Realisatie schoolwebsite: HetSchoolvoorbeeld.nl.