Dodehoekles groepen 7

Op donderdag 12 februari kregen alle kinderen uit de groepen 7 les van meester Simon. Meester Simon is al jaren vrachtwagenchauffeur en rij-instructeur in de vrachtwagen. Hij weet als geen ander hoe gevaarlijk een dode hoek kan zijn. Gelukkig zijn ook steeds meer kinderen in Den Haag zich hiervan bewust.

De les begon met wat theorie en een educatieve film (die wordt gepresenteerd door Bart Meijer van Klokhuis). Met behulp van een dvd worden de gevaren van de dode hoek bij een vrachtwagen klassikaal duidelijk gemaakt en worden de volgende twee vuistregels aangeleerd:                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     1. Blijf er rechts en ruim achter!
2. Houd meer dan 3 meter afstand!

De kinderen moesten bij de dvd vragen beantwoorden.

Na de theorie komt de praktijk en om te ervaren hoe gevaarlijk een dode hoek kan zijn, gingen alle kinderen in groepjes onder leiding van de rij-instructeur naar de vrachtwagen. Daar mochten ze zowel binnen in de cabine als buiten rond de vrachtwagen kijken, om de dode hoek te kunnen ervaren.

Foto’s groep 7A:

Foto’s groep 7B: