De week van het geld in groep 7a

Geschreven voor razende reporters Florien en Babette uit groep 7a.

De reporters Florien en Babette zijn op bezoek geweest bij minister Dijsselbloem, minister van Financiën op het ministerie van financiën. Schoolkrantredacteuren uit heel het land konden daar op een kinderpersconferentie vragen stellen aan minister Dijsselbloem. We werden ontvangen als echte reporters door Frits Wester, hij legde ons uit hoe en wat voor vragen we konden stellen.

Toen we gingen zitten lag op onze stoel een map met pen en een kladblok. Er was veel (kinder)pers aanwezig, ook Nick van het Jeugdjournaal was er. Toen de minister binnen kwam, lette bijna niemand meer op Frits Wester. Wij zelf mochten ook een vraag stellen, dit waren onze vragen: Wat vindt u ervan dat de EU zoveel geld aan Griekenland geeft? Antwoord: We geven het niet, we lenen het. Onze reactie daarop was: Maar zo krijgen ze toch alleen maar meer schulden? Antwoord: Ja dat is waar, maar Griekenland is er alweer een beetje bovenop aan het komen. De andere vraag was: Waarom moeten kinderen beter leren omgaan met geld terwijl de overheid veel geld verspild heeft? Deze vraag kwam op het Jeugdjournaal. Antwoord: Ja, dat is een goede vraag. Daar ben ik zelf ook heel kritisch over, daar moeten we beter op gaan letten.

Daarna mochten we naar zijn kamer en daar gingen we met hem op de foto dat was het einde van de leuke dag. Het was gaaf om de minister te ontmoeten en op zijn kamer te komen en we hebben genoten van de heerlijke cupcakes!