De laatste week voor de kerstvakantie in groep 7A

De laatste week van 2015 zat voor groep 7A vol met leuke activiteiten.

Op woensdag brachten de kinderen een bezoek aan de Bethlehemkerk, samen met de kinderen van de Algemene Hindoeschool. In het kader van het ontmoetingsproject vertelde de vader van een leerling van onze school, dhr. Vastenhoud, over het christendom. Hij is predikant in deze kerk en samen met een aantal andere mensen had hij een mooie presentatie voorbereid. De orgelist speelde ook nog een paar kerstliederen. Nadat de kinderen over verschillende geloven (met name  het christendom) iets hadden gehoord, maakten zij samen een kruiswoordpuzzel. De kinderen kregen ook nog wat lekkers en een klein aandenken. Het was leuk en leerzaam om te zien dat er zoveel overeenkomsten zijn tussen de verschillende geloven, i.p.v. naar de verschillen te kijken.

Eenmaal terug op school, stond er nog een leuke activiteit gepland. De kinderen hadden de pingpongballenbak vol en na lang beraad was er besloten om met elkaar het dobbelspel te spelen, met kleinigheidjes die de kinderen van huis meenamen. Veel kinderen konden wel om de gekkigheid lachen, maar naarmate de tijd verstreek, werd er steeds fanatieker gedobbeld. Want ja, die Ajax-vlag, Sudoku wc-rol of kattensjaal wilde je echt wel mee naar huis nemen. Na uiteindelijk nog het e.e.a. geruild te hebben, ging iedereen tevreden naar huis. Wat een gezellige, energieke ochtend.

Op donderdag was het een gewone lesdag, maar ‘s avonds kwamen de kinderen naar school voor de kerstviering. Wat hadden de kinderen zich mooi aangekleed!! Er was een mooie, leerzame kerstviering in elkaar gezet door de kerstcommissie en de kinderen genoten zichtbaar. Ook werd er veel gezongen door alle kinderen en wat zongen de groepen 7 het lied over Herodes en de wijzen duidelijk! Aan het eind van de viering werd er licht aan elkaar doorgegeven. Daar werden de kinderen erg blij van. We gingen terug naar het lokaal en daar kregen ze chocolademelk en een koekje. Dat ging er goed in! Nog even een groepsfoto maken en vlug naar buiten om daar ook nog wat liederen met elkaar en de ouders te zingen. Het was een fijne, mooie avond!

Op vrijdag mochten de kinderen een uurtje langer slapen. Dat was lekker! Eenmaal op school aangekomen, werden de mooiste kerststukjes in elkaar geknutseld, met hulp van een aantal ouders. Dank hiervoor! De kinderen zijn hier echt heel handig in. Sommige kinderen hadden bijvoorbeeld een snoeischaar bij zich en ze gingen daar heel kundig mee om. Andere kinderen bekeken de ‘compositie’ van hun kerststuk erg goed en brachten zonodig verbeteringen aan, het leek wel of sommige stukjes rechtstreeks van het tuincentrum of de bloemist kwamen. De kinderen werden ook nog verblijd met een lekkere (warme) oliebol van de ouderraad. Aan het eind van de ochtend namen we de vakantieplannen door. Wat hebben sommigen het druk! Ik hoop dat alle kinderen lekker uitgerust in januari naar school komen, want dan moeten ze er meteen hard tegenaan. Maar voor nu nog genieten van de vrije dagen en heel veel plezier maken in de vakantie! Prettige dagen en een goede jaarwisseling!