Braakballen van uilen uitpluizen

Op donderdag 25 juni mochten de kinderen uit groep 7A uilenballen uitpluizen. Dankzij juf Tony ontvingen we een mooie set braakballen uit Frankrijk en de oma van Guus uit groep 8 (die vroeger biologielerares is geweest) kon er heel veel bij vertellen! De braakballen kwamen waarschijnlijk van een kerkuil. Hoe we daarachter kwamen? Door heel precies de bal uit te pluizen om te zien wat de uil gegeten had. De kinderen vonden héél veel muizenbotjes en muizenschedels en plakten dit op een zwart stukje karton. In eerste instantie wilden een aantal kinderen de bal liever niet aanraken. Vies, dachten ze. Uiteindelijk werd het een ontzettend leerzame en plezierige middag en kon bijna niemand stoppen met zoeken naar nog meer unieke botjes voor op hun kartonnetje.

Via onderstaande link ziet u de foto’s van deze leuke activiteit.