Bezoek aan boerderij Kakelhof

Op donderdag 23 mei brachten wij met de klas een bezoek aan stadsboerderij Kakelhof.

Het was een stralende en zonnige dag. De kinderen mochten hun fruit dus lekker buiten op eten voordat de les ging beginnen. De rondscharrelende kippen en het konijn lustten ook wel wat en kwamen nieuwsgierig bij ons kijken.

De boerin vertelde de kinderen dat zij het erg druk had op de boerderij en vroeg of zij haar met de klusjes wilden helpen. Dat vonden de kleuters een reuze goed idee!

In kleine groepjes gingen we uit een om dieren te voeren, de stal uit de mesten, cavia’s en geitjes te borstelen en om poep uit de wei te scheppen.

De boerin was heel blij met onze hulp. Het was een leuke en leerzame dag voor alle kinderen.

Aan alle ouders die hebben geholpen en een groepje hebben begeleid: reuze bedankt!