1B:Muziek in de klas. Tanden poetsen is gezond…

Op maandag 1 februari kregen de kinderen van groep 1B bezoek van een echte musicus. Een mevrouw van het Residentieorkest kwam met haar instrument van alles vertellen over muziek maken in een orkest. Ze liet haar instrument horen….de hoorn! De kinderen mochten om beurten dirigeren en op de foto’s kunt U zien, dat ze dit met veel overgave deden.

Vandaag kwam mondhygiëniste Lisette in de klas vertellen, hoe we onze tanden schoon en gezond kunnen houden. Ze had allerlei leuke dingen meegenomen, zoals een vis met gebit. Daarmee liet ze zien, hoe je goed poetst. Mick mocht in de “tandartsstoel” zitten en zijn tanden werden geteld en met een spiegeltje bekeken. De kinderen vonden het reuze interessant! Aan het eind kreeg iedereen een eigen tandenborstel, tubetje tandpasta en poetsdiploma mee naar huis. We knutselden ook een borstel en tube tandpasta….wat zullen al die tandjes schoon en gezond zijn na vandaag! Hieronder foto’s van deze lessen.