1B gaat de boer op….

Op 7 april ging groep 1B op stap naar kinderboerderij “De Kakelhoeve”. De kinderen werden met auto’s naar de Mozartlaan gebracht, waar het meteen al spannend werd….door de wei liepen ze naar de boerderij. Voor sommige kinderen een hele overwinning om langs die grote schapen en geiten te gaan! Na een hapje en drankje in de buitenlucht kwam de boerin van alles vertellen over de dieren. De kinderen wisten zelf ook al veel. Hierna gingen ze aan de slag: geiten borstelen, cavia’s aaien, kippen voeren en…poep scheppen in de wei, tussen de dieren.  Als laatste kreeg elk groepje een emmertje groente om de dieren te voeren. De meeste kinderen trokken zich terug achter het veilige gaas, maar een enkele held liep gewoon tussen het vee rond! Wat een belevenis! “Boe!” riep de koe heel hard en dat betekende vast: Dankjewel voor jullie hulp! Met een diploma en kleurplaten vertrokken we weer naar school. Hulpouders en oppassen, bedankt dat jullie met ons meegingen.

en nog meer foto’s van de moeder van Niels  staan HIER

E: ahogervorst@scoh.nl