1b bezoekt het Mauritshuis

In de sneeuw met een grote bus “op reis” naar een museum….wat beleven we toch veel! Eerst op school als een echte schilder gewerkt met warme en koude kleuren en daarna naar het Mauritshuis. Heel jammer dat er zoveel kinderen ziek waren! We hebben schilderijen van Rembrandt (zelfportret), Johannes Vermeer (meisje met de parel) en Paulus Potter (de stier) bekeken en er veel over geleerd. Maurits de muis hielp ons hierbij. We mengden verf om oranje, groen en paars te maken en we maakten het schilderij van Paulus Potter na met losse onderdelen. Hierbij moest je goed kijken op welk plekje alles hoorde en dat ging supergoed! De kinderen letten heel goed op en kregen een compliment van de museumjuf, dat ze zoveel wisten. Wist U dat Rembrandt bijna 100 “selfies” heeft gemaakt?! HIER staan wat foto’s van deze leuke les van het cultuurmenu!