1B bezoek kinderboerderij

Vandaag bezocht groep 1B kinderboerderij Kakelhof. Dankzij veel enthousiaste moeders konden we met genoeg auto’s naar de boerderij, waar we werden ontvangen door de boerin. Eerst mochten de kinderen rond kijken, daarna kregen ze les over het leven van dieren op de boerderij en intussen aten ze hun pauzehapje. We leerden oa. dat schapen en geiten een uier hebben waar hun kleintjes uit drinken, net als bij de koe. Biggetjes drinken ook melk bij hun moeder, maar kuikentjes niet! In groepjes mochten de kinderen allerlei dingen bekijken, vragen beantwoorden en natuurlijk….meehelpen! Er werden geiten geborsteld, cavia’s geknuffeld en geaaid en het allerleukste: poep geveegd en opgeschept! Het erf en de wei zijn nog nooit zo schoon geweest. Als laatste kreeg elk groepje een emmertje met groente en werden de geiten en koeien verwend. Een enkele held durfde zelfs het voer uit de hand te laten eten…Via de link kunnen foto’s bekeken worden van een geslaagde ochtend!